Hvordan får jeg studierabat hos tandlægen?

Som studerende kan det være svært nok at få pengene til at slå til, især hvis man er udeboende, og har bosat sig i enten Aarhus eller København. Boligpriserne her, er jo som bekendt skyhøje, hvilket gør at boligudgifterne udgør en stor del af mange studerendes budget. Er man så heldig at få en studiebolig i København, hjælper det noget på det, alternativet med privat udlejning, er nemlig som oftest noget dyrere.

Hører du til gruppen af studerende i København, som må vende og dreje hver eneste krone, for at få pengene til at gå op i slutningen af måneden, er tandlægebesøg sikkert ikke det du har stående øverst på din prioriteringsliste. Du er dog ikke alene – sådan har mange andre studerende det også.

Det kan hurtigt blive dyrt at spare

”Hvad der er sparet er tjent” lyder et gammelt ordsprog. Sådan forholder det sig da også tit og ofte, men fra tid til anden er det undtagelser som bekræfter reglen – og tandlægebesøg må siges at være en af disse. Sagen er nemlig den, at det hurtigt kan blive dyrt at spare på de forebyggende tandlægebesøg. Den regelmæssige diagnostiske undersøgelse, giver nemlig din tandlæge mulighed for, at spotte problemer i et tidligt stadig, således at man kan sætte ind inden problemerne vokser sig større – for jo mere der skal laves hos tandlægen, jo dyrere bliver behandlingen som bekendt.

At spare de få hundrede kroner en gang årligt, som et besøg hos tandlægen koster, må derfor siges at være et rigtig godt sted at starte. En almindelig undersøgelse og tandrensning kan således klares for blot 280 kroner i skrivende stund, hvilket gør at du blot skal afsætte lidt mere end en flad 20’er om måneden, for at få råd til et tandlægebesøg om året.

Læs mere:  Madorma Anser At Få Hjælp Til Din Rengøring Siden - De Er Fantastisk

Udnyt studierabatten ved større behandlinger hos tandlægen

Mens priserne på næsten alle de ”almindelige” behandlinger hos tandlægen er reguleret af det offentlige, er de større behandlinger typisk såkaldte frie behandlinger, som tandlægerne selv må bestemme priserne på. Eksempelvis vil en operativ fjernelse af en visdomstand høre under denne kategori. Og hvorfor er dette så vigtigt kunne man spørge sig selv? Jo, for dig som studerende i København, betyder det rigtig meget. Mange tandlæger giver nemlig studierabat – men de må udelukkende give studerabat på frie ydelser.

Søger du en tandlæge i København, kan du tage et kig på hhv. Tandlægerne på Frederiksberg og Tandlægerne på Østerbro, som begge tilbyder 15 % studierabat på frie behandlinger, og hele 50 % rabat på tandblegning.